İlgi : TOBB'nin 20.06.2018 tarih ve 9525 sayılı yazısı

İlgide kayıtlı  elektronik postada, T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, İslam Ülkeleri Standartları ve Metroloji Enstitüsü (SMIIC), İslam Ticareti Geliştirme Merkezi (ICDT) ve Discover Events işbirliğinde 29 Kasım - 02 Aralık 2018 tarihlerinde İstanbul Yeni Fuar Alanı/Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezinde Dünya Helal Zirvesi 2018 ve 6. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Helal Expo Fuarı'nın düzenleneceği bildirilmektedir.

Helal piyasasının bir araya geleceği en büyük etkinlik platformu olan 6. İİT Helal Expo fuarı na, helal gıda, finans, turizm, kozmetik, tıp, kimya, ambalaj, makine, İslami yaşam ve muhafazakâr moda gibi birçok sektörden 250'yi aşkın uluslararası firmanın katılımı beklenmektedir.

2017-2018 dönem başkanlığı ülkemiz tarafından yürütülen Gelişen Sekiz Ülke (D-8) Teşkilatı, 6. İİT Helal Expo Fuarı 'nın özel ortağı olup, fuar alanı içerisinde D-8 üye ülkelerinin firmaları için indirimli ücret uygulanacağı bir sergi alanı tahsis edilecektir.

Söz konusu fuara ilişkin resmi yazı, katı lım formu ve fuar planı TOBB web sitesi (www.tobb.org.tr) sağ panelinde "Hizmetler" başlığı altındaki Uluslararası İş İmkânları/Yurtiçi Etkinlikler bölümünden temin edilebilmekte olup, etkinliğe ilişkin güncel bilgilere http://www.helalexpo.com.tr/ web adresinden ulaşılabilmektedir.

Anılan fuara ilgi duyan firmalarının indirimli katılım ücretinden faydalanmalarını teminen Birliğimiz web sitesinde yer alan kayıt formunu doldurması ve 31 Temmuz 2018 tarihine kadar D-8 Sekretaryasına (Sn. Bilal Khan, E-posta: ea.bilakadeveloping8.org; Tel: 0 212 356 18 23/Dahili: 23) iletmeleri gerekmektedir.