İTSO’dan Öğrencilere Tablet Desteği

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğünde İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası katkılarıyla temin edilen 75 adet klavyeli tablet, İnegöllü öğrencilere ulaştırılmak üzere İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru’ya teslim edildi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğünde, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası temin edilen 75 adet tablet, pandemi döneminde teknik yetersizlikler sebebiyle uzaktan eğitimden faydalanamayan öğrencilere takdim edilmek üzere İTSO Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıda İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru’ya teslim edildi.

EĞİTİM DESTEKLERİ SÜRÜYOR

Toplantı esnasında bir konuşma yapan İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Yavuz Uğurdağ, “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği önderliğinde, Odamız katkılarıyla eğitim döneminin başlamasıyla birlikte İnegöl’de eğitim gören öğrencilerimize daha önceki yıllarda giyim, kuşam ve birçok değişik malzeme yardımlarıyla destekte bulunuyorduk. Özellikle bu sene pandemi sürecinden itibaren eğitim sistemimizin evden online olarak devam etmesiyle ilgili bir değişiklik gerçekleşti. Biz de bu değişikliğe ayak uydurarak bu sene yapacağımız yardımları tablet şeklinde planladık. Aslında baktığınızda yerel yönetimlerin de Kaymakamlığımızın da Valiliğimizin de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin de almış olduğu kararlar bu noktadaydı. Biz de yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde özellikle İnegöl’de online eğitim için tablet ihtiyacı olan öğrencilerimize destek verme kararı almıştık. Almış olduğumuz kararı bugün itibariyle yerine getiriyoruz. Klavyeli tabletlerimizi İlçe Milli Eğitim Müdürümüze takdim ediyoruz. Bugün itibariyle 75 klavyeli tablet İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze teslim edildi ve öğrencilerimize dağıtımı gerçekleştirilecektir. Bu noktada katkı koyan başta TOBB Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na ve tüm İTSO üyelerine teşekkür etmek istiyorum. Zor dönemde özellikle öğrencilerimizin sıkıntı yaşadığı, eğitim almakta problemlerle karşı karşıya kaldığı dönemde bizim de eğitim anlamında bir nebze faydamız olur diye düşünüyoruz. Öğrencilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyor, zihin açıklığı ve başarılar diliyorum. İnşallah bu süreci de hep beraber atlatacağız” dedi.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru ise, “Zor bir dönemden geçiyoruz. 2020-2021 eğitim öğretim yılının 1. dönemini uzaktan eğitim süreci ile tamamladık. Bu süreçte Bakanlığımızın belirlediği kriterler doğrultusunda hem Bakanlığımızın gönderdiği hem de Belediyemiz ve Kaymakamlığımız öncülüğünde tablet bağışında bulunuldu. Bugün de Sayın Başkanımız öncülüğünde Milli Eğitim Bakanlığımızın belirlediği teknik özelliklerde klavye ve sim kartı içerisinde bulunan son derece kaliteli tabletler bugün bizlere teslim ediliyor. Biz de öğrencilerimize belirlenen kriterler doğrultusunda dağıtımları gerçekleştireceğiz. Katkılarından ve desteklerinden dolayı Sayın Başkanımıza, Meclis Başkanımıza, Yönetim Kurulumuza ve Oda üyelerine şükranlarımızı sunuyoruz. Öğrencilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Şuana kadar İnegöl’de bin 116 tane tablet dağıtımını gerçekleştirdik. Bugün de teslim aldığımız bu 75 tableti öğrencilerimize ulaştıracağız” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından tabletlerin teslimi gerçekleştirildi.

Yayınlanma Tarihi: 26-01-2021

Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun tavsiyeleri göz önünde bulundurularak 29 Mart 2021 günü toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınan kararlar doğrultusunda Bakanlığımız 81 İl Valiliğine Tedbirlerin Gözden Geçirilmesi konulu genelge gönderdi.

Söz konusu Genelgede Bursa ili Çok Yüksek Risk Grubunda Yer Alan İller arasında yer almış olup, Cuma günü saat 21.00’de başlayıp Cumartesi ve Pazar günlerinin tamamını kapsayıp Pazartesi günü saat 05.00’de bitecek şekilde haftasonu sokağa çıkma kısıtlamalası getirilmiştir. Söz konusu kısıtlamalar ile ilgili bilgi için aşağıda linki yer alan Genelgenin dikkatlice okunması önem arz etmektedir.

Sokağa çıkma kısıtlamasının günlük hayata etkisini en az düzeyde tutmak amacıyla; Açık Olacak İş Yeri, İşletme ve Kurumlar ile İstisna Kapsamında Olan Kişiler için İçişleri Bakanlığı'nın 01.12.2020 tarihli aşağıda yer alan Genelgesi'ndeki muafiyetler uygulanmaya devam edecektir.

Genelgede belirtilen bu kişilerin yapılacak denetim ve kontrollerde kısıtlamalardan muaf olduklarını kanıtlamaları ve cezai işlemlerle karşı karşıya kalmamaları için aşağıda yer alan İzin Formunun doldurulup işyeri tarafından kaşe ve imza yapılmış olarak yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

İzin Formunun ilgili işyeri dışında başka bir yere onaylatılmasına gerek yoktur.

İzin Formları her bir çalışan için en fazla 1 haftalık düzenlenecektir.

Üyelerimize önemle duyurulur.

EKLER:

1. 30.03.2021 tarihli Koronavirüs Tedbirlerinin Gözden Geçirilmesi Genelgesi
  2. 01.12.2020 tarihli Açık Olacak İşyeri, İşletme ve Kurumlar ile İstisna Kapsamında Olan Kişilerin Yer Aldığı Genelge
  3. İzin Formu MS EXCEL dosyası (xls) için tıklayınız.