Mustafa Kemal ATATÜRK
Kamu-Üniversite İşbirliği Kapsamında Büyük Adım

İnegöl’ün coğrafi işaret tescili bulunan ve coğrafi işaret tesciline aday olan ürünlerinin süreçleri hakkında istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Coğrafi İşaret tescilli İnegöl Köfte başta olmak üzere başvuru aşamaları devam eden İnegöl Pırasası, İnegöl Alası ve diğer bölgemiz ürünlerinin süreçlerini değerlendirmek ve yol haritası oluşturmak amacıyla Bursa Teknik Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Destek Patent ve Odamız temsilcileriyle istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen toplantıya Bursa Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Rasim Alper Oral, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi İşletme Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ramazan Nacar, Gıda Mühendisliği Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Gökçen Yıldız, Dr. Öğr. Üyesi Aycan Cınar, Bursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meryem İpek, Destek Patent A.Ş. Yönetim Kurulu Danışmanı Sedat Kızılay, Bursa Şube Yöneticisi Haydar Pirpir, Marka ve Patent Vekili Zehra Kölük, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeleri Ahmet Uğur ve Ahmet Güç yanı sıra Odamız ilgili personelinin katıldığı toplantıda tescil ve ticarileşme süreçleri ele alındı.

Yapılan istişareler neticesinde söz konusu ürünlerin gelecek stratejileri, süreçleri ve marka değerlerinin yaratılması ile ilgili süreçler değerlendirilerek ilerleyen aşamadalar neler yapılması gerektiğine yönelik fikir alışverişinde bulunuldu.

Bu kapsamda daha sonraki aşamalarda ortak çalışma kültürü ile kurumlar, sinerjilerini birleştirerek İnegöl’ün yerel değerleri konusunda çalışmalarını arttırarak devam ettirecekler. Bu tür çalışmaların sıklaşması Kamu-Üniversite-Sanayi işbirliğinin gelişmesi açısından oldukça önemli olmakla beraber, üçlü mekanizmanın bölgemizde gelişimi noktasında da temel oluşturmaktadır.

Yayınlanma Tarihi: 21-03-2022

BAŞKANIN MESAJI
ETKİNLİK TAKVİMİ
E-BÜLTEN
ANKET
Duyurularımızdan Nasıl Haberdar Oluyorsunuz?