İnegöl Exporters (İTSO E-İhracat ve Dijitalleşme) Projesi Başlıyor

İnegöl Exporters (İTSO E-İhracat ve Dijitalleşme) Projesi başlıyor!

Üyelerimizin dış ticaret hacmini arttırmak, geliştirmek ve ihracat yapmayan üyelerimize ihracat yapmalarını sağlamak üzere “İnegöl Exporters (İTSO E-İhracat ve Dijitalleşme)” Projesi başlıyor. Proje kapsamında üyelerimizin dijitalleşme süreçlerine katkıda bulunmak üzere e-ihracat ve dijitalleşme alanın gerçekleştirecekleri çalışmalar desteklenecektir.

Proje ile sisteme dahil olacak üyelerimiz, globalpiyasa.com’un 4.710 TL değerindeki GOLD paketine bir yıl boyunca tamamen ücretsiz olarak sahip olacaktır. Projede yer alacak üyelerimizin globalpiyasa.com portalına GOLD paket üyeliği ve sanal fuar giderlerinin tamamı bir yıl boyunca Odamız tarafından karşılanacaktır. Paket kapsamında ürünlerini e-ihracat ağına dahil edebilir, ürünlerinin satışına hızlıca başlayabilecektir. Ayrıca eklenen ürünleri düzenlenecek sanal fuarlar kapsamında da yayınlayabilecektir.

Proje kapsamında, siz değerli üyemizle Globalpiyasa.com ekibi Odamız adına temas kurarak projeye ücretsiz bir şekilde dahil olmanız için destek sağlayacaktır.

Siz değerli üyemizin globalpiyasa.com portalına üye olarak Odamız tarafından finanse edilen İnegöl Exporters Projesi’ne katılımınızdan memnuniyet duyar, işlerinizde bol kazançlar dilerim.

Yavuz UĞURDAĞ

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası

Projenin hedefleri nelerdir?

Proje sürecinde globalpiyasa.com alt yapısı kullanılarak üyelerimizin ihracat ve dijitalleşme yeteneklerinin geliştirilmesi hedeflenmektedir. Tüm sektörlerimizin dahil edileceği projede üyelerimizin B2B (Sipariş Modülü), B2C (Elektronik Mağazacılık) alanlara erişimlerinin sağlanmasının yanı sıra CRM, insan kaynakları, e-katalog, ürün modüllerini kullanmaları sağlanacaktır. Ayrıca proje kapsamında yılda iki kere sanal fuar düzenlenecek, fuar 365 gün açık tutulacaktır.

Gerçekleştirilecek sanal fuarlar kapsamında sanal olarak stant uygulamaları, ikili iş görüşmeleri, görüşme ajandalarının oluşturulması, satın alım taleplerinin ilgili firmalara ulaştırılması ve paylaşılması ve takibi gibi çalışmalar gerçekleştirilecektir.

Sistem, eklenen ürünleri otomatik olarak 7 farklı dile çevirerek hızlıca farklı dillerde de müşteriye ulaşılması konusunda üyelerimizi destekleyecektir.

Proje nasıl ilerleyecek?

İlgili üyelerimizin projeye dahil olma süreci tamamlandığında sanal fuar ve sektörel küme alt yapısı, ortak veri tabanı kullanımı, iletişim alt yapısı, trafik izleme ve raporlama modülleriyle alanında uzmanlaşmış, hedeflerine farklılıklar oluşturarak ve bilgi temelli İnegöl ekonomi vizyonuna yönelik faydalar üreterek odaklanan bir akıllı alt yapı oluşmuş olacaktır. Buna paralel olarak Odamız da görevli ilgili personeller aracılığı ile gelen satın alma talepleri değerlendirilerek eşleştirme çalışmaları yürütülecek, sanal fuarlarda ikili iş görüşmeleriyle süreç desteklenecektir.

Proje kapsamında ilk aşamada 500 firma projeye dahil edilerek, projenin pilot uygulaması gerçekleştirilecek, uygunluk kriterleri sağlayan tüm üyelerimiz aşamalı olarak projeye dahil edilebilecektir. Birinci senenin sonunda globalpiyasa.com alt yapısını kullanmak isteyen üyelerimiz Ticaret Bakanlığı’nın %60 desteği ile sistem üzerinde çalışmalarına devam edebilecektir.

Globalpiyasa.com nedir, nasıl çalışır?

Globalpiyasa.com yerli ve milli olduğu kadar uluslararası vizyonuyla da ihracatımıza ciddi katkılar sağlayacak Ticaret Bakanlığı tarafından akredite edilmiş bir iş ağı, ürün arama motoru ve ortak veri tabanıdır.

Globalpiyasa.com öncelikle ürün odaklı ve ürün aramayı ön planda tutan çok ara yüzlü bir veri tabanı ve iletişim ağıdır. Ürünler üzerinden firmalara erişmek gerektiğinde firma bazlı filtreleme yapmak da sistemin temel özellikleri arasındadır. Arama – bulma işlevi bir ürün arama motoru görünümündedir.

Öncelikle firmaları, ürün ve faaliyetlerini kapsayan akıllı web siteleriyle globalpiyasa veri tabanında tanımlamaktadır. Bu veri tabanında firma ve ürünlerin yanı sıra talepler ve işbirliği teklifleri de farklı kriterlere göre filtrelenebilirler.

Platform üzerinde firmaların akıllı web sitelerinin uygun ürün isimleri, kısa açıklamalar ve anahtar sözcüklerle oluşturulmaları son derece önemlidir. Zengin içeri iç ve dış pazarlara ulaşmada ciddi avantajlar sağlayacaktır. Globalpiyasa.com alt yapısı firmalara ilişkin çok çeşitli verinin girişine ve yayınlanmasına uygun olarak tasarlanmıştır. İletişim alt yapısı ileri düzeyde işbirliklerini dijital bir ortamda kurmaya uygundur.

Proje Hakkında Detaylı Bilgi İçin:

Alican OFLAZ – Proje Uzmanı

Tel: 0224 714 8260, dahili: 162