AB'nin Acil İhtiyaç Kapsamında Medikal Ürün İthalatına ilişkin Kararı

İlgi: Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 10.11.2020 tarih ve 34221550-100-9690 sayılı yazısı,

İlgide kayıtlı yazıda, Hamburg Ticaret Ataşeliği'nden Ticaret Bakanlığı'na iletilen bir haberde; Korona ile mücadele kapsamında ithal edilecek olan maske, dezenfeksiyon maddesi, ilaç, solunum cihazları gibi ürünlerin Avrupa Birliği'ne (AB) ithalinde vergisinin alınmaması ve gümrük işlemlerinde kolaylık sağlamasına ilişkin uygulamanın, AB Komisyonu'nun 28 Ekim 2020 tarihli ve 2020/1573 sayılı Kararına göre 30 Nisan 2021 tarihine kadar uzatıldığının bildirildiği belirtilmiştir.

Yazıda, söz konusu Karar kapsamındaki ürünlerin, Korona ile mücadele için kamu kurumları veya akredite kuruluşlar tarafindan ithal edilmesi ve dağıtımlarmın bedelsiz olarak yapılması şartı bulunduğu ifade edilerek, ekte bir liste halinde sunulan bahse konu ürünlere olan talebin belirli bir bölümünün Türkiye tarafindan karşılanabileceğinin değerlendirildiği açıklanmıştır.

EK'i görmek için tıklayınız.

Yayınlanma Tarihi: 18-11-2020